Mijn verhaal

Een paar jaar geleden knapte er iets in mij. Ik had geen idee wat het was of waar het vandaan kwam. Ik dacht goed in mijn vel te zitten. Scheiding verwerkt, leuke nieuwe partner, kinderen op de rit, mooie baan als verpleegkundige … En toch, van de een op de andere dag stortte ik volledig in. Ik kon alleen maar huilen. Ik zat de hele dag op de bank en kon maar niet bedenken wat ik moest doen. Werken lukte niet, ik durfde geen auto te rijden, ik kreeg mijn dagindeling niet eens bedacht.

Burn-out

Dit duurde een paar dagen. Via mijn werk kwam ik al snel in de reguliere molen terecht: Bedrijfsarts en psycholoog. Ik kreeg het label ‘burn-out’. De psycholoog gaf aan dat hij/zij niet veel voor me kon betekenen, maar dat het een lang proces zou zijn. Eenmaal thuis op de bank kwam de gedachte: Dit wil ik niet. Ik ga niet een jaar thuis zitten, wekelijks naar een psycholoog om hem te vertellen hoe ellendig ik me voel. Er móét een andere optie zijn.”

Opeens herinnerde ik me een oude vriendin, waarvan ik wist dat ze coach was geworden. Ik zocht haar op op Facebook en in messenger letterlijk: “HELP” getypt, met mijn telefoonnummer eronder. Een paar uur later belde ze mij. Ik schetste kort de situatie en wat ik al hoopte gebeurde: ze dacht dat ze me wel kon helpen. Ik volgde drie NEI-sessies bij haar en één gezinsopstelling. Dat gaf me voldoende tools in handen gegeven om zelf verder aan de slag te kunnen. Met een maand was ik weer sterk genoeg om mijn werkzaamheden op te pakken.

Door zelf deze NEI-sessies en opstelling te hebben ervaren en vooral wat het me gebracht heeft werd mijn interesse gewekt. Ik wilde meer weten. Ik wilde dit ook kunnen. Datzelfde jaar nog ben ik met de NEI-opleiding begonnen.


Het is zo mooi om door de reguliere gezondheidzorg het label burn-out opgeplakt te krijgen en een deprimerend vooruitzicht van een jaar lang therapie en uiteindelijk ben ik een maand uit de running geweest. Ik heb drie sessies nodig gehad om dit deel van mij te kunnen helen en weer volledig in mijn kracht te kunnen staan. Dat is iets dat ik iedereen gun.